• Acasa
  • Iași
  • AUDIO | Câteva mii de persoane au participat la Sfânta Liturghie săvârşită de Hramul Sfintei Parascheva
Iași Slider Iasi

AUDIO | Câteva mii de persoane au participat la Sfânta Liturghie săvârşită de Hramul Sfintei Parascheva

Câteva mii de persoane au participat, joi, 14 octombrie, la Sfânta Liturghie săvârşită de Hramul Sfintei Parascheva la Catedrala Mitropolitană din Iaşi. În acelaşi timp, peste cinci mii de pelerini au stat la rând pentru a se închina la racla cu moaştele Sfintei Parascheva.

Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată, de la ora 9.30, pe un podium special amenajat pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, în faţa Catedralei Mitropolitane.

Pe bulevard au fost amplasate câteva ecrane de mari dimensiuni, pentru ca cei veniţi în pelerinaj să poată asculta şi urmări ceremonialul religios.

Accesul în zonă a fost permis oricărei persoane, indiferent de localitatea de domiciliu sau dacă este vaccinat sau nu. Singurele condiţii impuse sunt respectarea măsurilor de distanţare şi purtarea măştii de protecţie sanitară.

ÎPS Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului:

Pelerinajul de la laşi, la moaştele sale, a fost mai restrâns anul acesta în condiţiile crizei sanitare. De vinerea trecută, de când moaştele au fost scoase din Catedrala Mitropolitană, aproape 60.000 de pelerini s-au închinat.

FOTO Andrei Luca

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate