Image default
Iași

AUDIO | Care sunt efectele automedicației cu antibiotice

Automedicaţia cu antibiotice face parte din comportamentul majorităţii românilor, arată un studiu publicat în Eurobarometru. Potrivit statisticilor, lipsa de informare cu privire la modul de utilizare al antibioticelor rămâne un factor-cheie: 66% din europeni cunosc că antibioticele sunt ineficiente împotriva virusurilor, iar 34% nu ştiu că acestea sunt ineficiente în caz de răceală şi gripă. În România, proporţia celor care nu ştiu este mult mai mare: 56%.

Prof. univ. dr. Mihai Nechifor, preşedintele Societăţii Române de Studiu al Chimioterapicelor a explicat, în cadrul emisiunii Radio Reporter, de ce acest fenomen al automedicaţiei iraţionale – alimentat şi de unii medici, dar şi de unii farmacişti – e unul nociv şi poate duce la o criză sanitară:

Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că în 2050 este posibil să apară o criză, întrucât rezistenţa este în creştere, iar în ultima perioadă nu au mai fost descoperite prea multe antibiotice.

Vă recomandăm să citiți și:

Ieșeni amendați pentru nepurtarea măștii în spațiile publice aglomerate

Paturile de terapie intensivă din cadrul Spitalului Mobil de la Leţcani nu pot fi utilizate

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate