• Acasa
  • Iași
  • AUDIO. A fost semnat contractul de reabilitare a trei tronsoane de linii de tramvai din Iași
Iași Slider Iasi

AUDIO. A fost semnat contractul de reabilitare a trei tronsoane de linii de tramvai din Iași

Primarul Mihai Chirica și reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est au semnat astăzi, 30 iulie, contractul de finanțare pentru proiectul „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași”.  Acesta este al doilea contract de finanţare europeană de pe axa mobilităţii din cadrul Programului Operaţional Regional.

Proiectul general presupune reabilitarea infrastructurii și suprastructurii căii de rulare tramvai pe trei tronsoane: Cinci Drumuri – strada Pădurii – strada Nicoriță, Piața Podu Roș – intersecție cu bulevardul Primăverii și bulevardul Virgil Săhleanu – intersecție cu bulevardul Metalurgiei – rond Țuțora, achiziționarea a cinci tramvaie, construirea a șapte stații simple și unei stații intermodale, construirea unei piste pentru bicicliști, reabilitarea de carosabil, trotuare și spații verzi.

Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași:

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional – Axa IV,  are o durată de implementare de 36 de luni, iar valoarea sa totală este de peste 114.000.000 lei cu TVA.

La rândul său, reprezentantul ADR Nord – Est, Nicolaie Burghelea, s-a declarat optimist în privinţa concretizării noului proiect de modernizare a infrastructurii de tramvai, felicitând echipa municipalităţii ieşene pentru calitatea documentaţiei care a stat la baza semnării contractului.

Calitatea vieţii oamenilor are nevoie şi de dezvoltare urbană durabilă. Astăzi ne aflăm într-un moment important în care, în urma derulării procesului de evaluare, selecţie şi contractare, suntem în momentul de început al unei perioade importante pentru un contract important pentru municipiul Iaşi. Felicit iniţiatorii proiectului, pe toţi cei care au lucrat la documentaţia tehnică. Reafirm sprijinul organismului intermediar pentru respectarea termenilor contractuali şi procedurali, în aşa fel încât succesul acestui proiect să ne bucure pe toţi. Termenul de realizare a proiectului este de 36 de luni, dar suntem optimişti şi sperăm în finalizarea mai repede a acestuia”, a declarat Nicolaie Burghelea.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate