• Acasa
  • Iași
  • AUDIO | 4 ani de la deschiderea Cinema Ateneu. Peste 4000 de spectatori și peste 3800 bilete vândute, în ultimul an
Iași

AUDIO | 4 ani de la deschiderea Cinema Ateneu. Peste 4000 de spectatori și peste 3800 bilete vândute, în ultimul an

Evenimentele organizate în ultimul an la Cinema Ateneu, cinematograful Ateneului Național din Iași, au reunit peste 4000 de cinefili, cu toate că au existat perioade de suspendare a activității, odată cu impunerea măsurilor de siguranță. 

Cu detalii vine Andrei Giurgia, coordonatorul activității cinematografice de la Ateneul Național din Iași:

Proiecție în regim special

Printre evenimentele propuse pe parcursul unui an, se regăsește și o proiecție difuzată în regim special, odată cu organizarea celei de-a doua ediții European Cinema Night, un proiect dedicat filmului european. Atunci, filmul „Martin Eden”, în regia lui Pietro Marcello, a fost difuzat în regim live streaming, iar cinefilii au putut participa online la eveniment. 

Un alt aspect important este reprezentat și de numărul invitaților: mai mult de 30 de personalități din lumea cinematografiei, regizori, actori, producători, ambasadori de film și scenariști au fost prezenți la evenimentele speciale programate la cinema. Programul săptămânal de filme a fost completat de alte programe speciale, în cadrul a mai multor festivaluri: Festivalul Filmului Evreiesc (25-30 iunie 2021), Serile Filmului Românesc (11-15 august 2021), Festivalul Internațional de Psihanaliză și Film „Ecranul și Divanul” (10-12 septembrie 2021) sau Les Films de Cannes à Iași (22-24 octombrie 2021).

În tot acest timp, rețeaua Europa Cinemas a susținut inițiativele cinematografului și programele propuse, iar performanțele obținute au fost recunoscute prin oferirea unor suporturi financiare, mai ales pentru reducerea pierderilor date de situația epidemiologică. 

Pentru perioada următoare și implicit anul următor, Cinema Ateneu anunță programarea unor evenimente cinematografice pe gustul tuturor, unul dintre obiectivele principale fiind acela de a încerca, în măsura în care situația permite, revenirea la normalitate și reluarea activităților într-o formă cât mai diversă.  

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate