Image default
Suceava

Au fost desemnați laureații Concursului de creație literară „Serbarea Națională de la Putna – 150 (1871 – 2021)”

În perioada iunie-august a.c., Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera”, în parteneriat cu Societatea Scriitorilor Bucovinei și Inspectoratul Școlar Județean Suceava, sub egida Consiliului Județean, a organizat concursul de creație literară „Serbarea Națională de la Putna – 150 (1871 – 2021)”. Proiectul a urmărit marcarea aniversării a 150 de ani de la „Serbarea de la Putna”, oferind elevilor din județul Suceava posibilitatea de a participa la un concurs pe această temă. Elevii înscriși în concurs au elaborat o compunere despre Serbarea de la Putna.

Juriul a fost format din Alexandru Ovidiu Vintilă, președintele Societății Scriitorilor Bucovineni, Elena Luca, profesor, și Isabel Vintilă, inspector Limba și literatura română, I.Ș.J. Suceava.

În urma jurizării s-au stabilit următorii laureați:

Profesorii coordonatori sunt, în ordinea premiilor, următorii: Oltea Prelucă (Școala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava), Anca-Dorina Carcea (Școala „Ioan Viconeanu” Vicovu de Jos), Mihaela Andreea Rotar (Școala „Mitropolit Iacob Putneanul” Putna), Mihaela Acatrinei (Școala Gimnazială nr. 1 Bogdănești), Larisa Camelia Zorilă (Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni). La secțiunea liceeni, profesorii coordonatori care au avut elevi premiați sunt: Adina Curic (Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava) și Maria Anca Niga (Colegiul Național „Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc).

Festivitatea de premiere va fi anunțată pe pagina de facebook a Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera”, precum și în presă. Vor fi acordate premii în bani și cărți.

„Cu ocazia organizării acestui concurs s-a reușit familiarizarea elevilor cu un moment important din istoria culturală a Bucovinei, conștientizarea și înțelegerea acestuia. Prin urmare, prin trasarea unor coordonate cu privire la cultura memoriei, se asigură continuitatea culturală a unei societăţi prin conservarea valorilor sale colective de la o generaţie la alta; astfel, generaţiile de mai târziu îți vor putea reconstitui propria identitate culturală. Trimiterile la trecut, pe de altă parte, asigură o conştiinţă istorică membrilor unei societăţi, prin crearea unui trecut comun.”, a transmis Gabriel Cărăbuș, managerul Bibliotecii Bucovinei Suceava.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate