Image default
Neamt

Atenție la înșelăciunile care se pot produce la vânzările online

Polițiștii nemțeni atrag atenția în legătură cu înșelăciunile care se pot produce la vânzările online.

Printre cele mai întâlnite fraude online sunt vânzările fictive, adică postarea de anunțuri de vânzare, iar, ulterior, după convingerea cumpărătorilor să transfere sumele de bani solicitate, bunurile nu mai sunt livrate sau sunt trimise produse de valoare sau calitate inferioare.

De asemenea, cumpărătorii pot primi pe mail mesaje care par a fi trimise de firme sau persoane de încredere, însă adresele expeditorilor sunt modificate, astfel încât să pară legitime.

Se mai folosesc adrese foarte asemănătoare, de pildă cu o literă în plus sau minus sau cu cifra 0 în locul literei O.

În conținutul mesajului poate fi introdus un link spre o pagină falsă, iar în momentul în care se introduc username și parola, acestea pot fi furate ori se poate instala malware.

Atunci când navigați pe internet, asiguraţi-vă că această conexiune este securizată prin HTTPS – pictograma unui lacăt arătând că pagina accesată este securizată.

Nu faceţi niciodată click pe un link sau o anexă dintr-un mail sau SMS nesolicitat.

Evitaţi operatorii economici care nu afișează date de contact complete şi care se rezumă la o simplă adresă de mail.

Nu plătiţi în avans bunurile comandate prin internet de la persoane necunoscute. Folosiţi un serviciu de curierat cu plata ramburs, ce permite deschiderea coletului la primire.

 

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate