Image default
Neamt

Atenție la folosirea testelor rapide de detecție a antigenelor COVID

Direcția de Sănătate Publică Neamț  informează că testele rapide de detecție a antigenelor COVID, la fel ca toate dispozitive medicale, trebuie utilizate în conformitate cu instrucțiunile producătorilor.

Pentru a crește accesul populației la diagnostic, Ministerul Sănătății încurajează extinderea utilizării acestui tip de testare, dar într-un cadru reglementat, în conformitate cu recomandările organismelor internaționale.

În acest context, experți din sănătate lucrează la adaptarea legislației naționale, astfel încât comercializarea și utilizarea testelor rapide antigen să se realizeze în condiții adecvate.

Testele rapide antigen au o capacitate mai redusă de a identifica persoanele bolnave, comparativ cu testarea PCR și sunt recomandate pentru utilizare numai în anumite condiții și de către profesioniști.

Dacă testele rapide nu sunt utilizate de către profesioniști, așa cum producătorul menționează în instrucțiunile de utilizare, rezultatele pot fi compromise.

În România, testele rapide antigen sunt folosite în prezent pentru triajul simptomaticilor în unitățile de primiri urgențe, având în vedere necesitatea de a descongestiona cât mai rapid, dar și în siguranță, aceste zone.

Concomitent cu testul rapid se va face şi recoltare pentru PCR.

Pacienţii cu rezultat pozitiv la testul rapid vor fi izolaţi imediat în zonele COVID, iar pacienţii cu rezultat negativ la testul rapid vor fi menţinuţi în zona-tampon dacă prezintă simptome care necesită spitalizare, iar dacă nu necesită spitalizare, aceşti pacienţi vor fi lăsaţi la domiciliu până la primirea rezultatului PCR.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate