• Acasa
  • Neamt
  • Ateliere interactive pentru elevi la Muzeul de Istorie și Etnografie Târgu Neamț
Neamt Slider Neamt

Ateliere interactive pentru elevi la Muzeul de Istorie și Etnografie Târgu Neamț

Specialiștii de la Muzeul de Istorie și Etnografie Târgu Neamț își propun ca în lunile aprilie – iunie să organizeze mai multe ateliere interactive pentru elevi.

Vor fi organizate ateliere de arheologie experimentală coordonate de dr. Vasile Diaconu, ateliere de numismatică aplicată de care se va ocupa muzeograful Renata Buzău și un atelier de restaurare pentru elevi organizat de muzeograful Lavinia Axentioi.

Principalul obiectiv al acestor ateliere este de a-i familiariza pe elevi cu activitatea muzeală, de a le face cunoscut patrimoniul istoric, dar și de a le dezvolta anumite abilități.

Atelierele care se vor desfășura în aer liber sunt destinate cu precădere elevilor de la clasele primare și gimnaziale.

Împreună cu colegii mei, ne-am gândit la activități diverse, care să îi ajute pe copii să își fixeze anumite noțiuni de istorie, dar și să descopere lucruri mai puțin cunoscute lor.

Accesul se va face pe baza unei programări prealabile și prin achitarea biletului de vizitare, în valoare de 4 lei” a declarat Diaconu.

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate