Image default
Rădăuți Suceava

Asociația Pro Infrastructură: „Varianta ocolitoare a Rădăuțiului se apropie de finalizare”

Asociația Pro Infrastructură anunţă că „varianta ocolitoare Rădăuți (a doua centură rutieră completă în jurul unui oraș, după cea din București) se apropie de finalizare, stadiul lucrărilor situându-se în jurul valorii de 95%. Însă o serie de relocări de utilități întârziate nepermis de mult de statul român pot strica bucuria sucevenilor și celorlalți șoferi ce tranzitează Rădăuțiul de a circula pe cei 16,5 km de centură până la finalul anului.”

Vedeți filmarea aeriană AICI.

„Constructorul UMB s-a mobilizat foarte bine și pe acest proiect în ultimele luni și a finalizat viaductele, podurile, podețele, lucrările hidrotehnice, terasamentele, asfaltul sau marcajele pe cea mai mare parte a proiectului. Au rămas câteva zone punctuale (sensuri giratorii, rigole, panouri fonoabsorbante) pe care cel mai probabil le va duce la bun sfârșit în următoarele săptămâni. În schimb, deblocarea relocării unor conducte a trenat ani de zile, ținând pe loc avansul șantierului în cele 3 puncte. Ar mai fi de menționat că deși șantierul este aproape finalizat, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a plătit doar 35% din valoarea lucrărilor.”, au menţionat reprezentanţii Asociației Pro Infrastructură, care au solicitat CNAIR „să efectueze toate plățile restante și împreună cu proprietarul rețelelor de utilități nerelocate să finalizeze toate procedurile de relocare, astfel încât să putem circula pe centura Rădăuți până la finalul anului”.

Asociația Pro Infrastructură este cea mai importantă organizație nonprofit din România care monitorizează proiectele majore de infrastructură de transport (infrastructură rutieră, feroviară, metrou și aviație).

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate