Image default
Suceava

Aproape 4.000 de suceveni din categoria celor vulnerabili au fost vaccinaţi gratuit împotriva gripei

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a comunicat că, de la începutul campaniei gratuite de vaccinare antigripală în sezonul rece 2020-2021 şi până pe 20 octombrie 2020, în judeţul Suceava s-au vaccinat împotriva gripei 3.944 de persoane din categoria celor vulnerabile.

DSP Suceava a primit două tipuri de vaccin gripal tetravalent lnfluvac și Vaxigrip.

La începutul lunii octombrie 2020 au fost primite două tranșe de vaccin – o tranșă de 10.080 de doze de vaccin antigripal indicat a fi administrat adulților și o tranșă de 1.900 doze de vaccin antigripal pentru copii.

La acesta se adaugă încă 15.240 de doze de vaccin gripal primite pe 19 octombrie 2020.

Campania de vaccinare gratuită vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire: persoane cu vârstă de peste 65 ani, persoane cu boli cronice, în special boli cardiovasculare, respiratorii, metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, femei gravide, personal medical, conform strategiei Ministerului Sănătății și a recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății.

„Reamintim că vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă.”, a transmis directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, dr. Dinu Sădean.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate