Image default
Iași

Amza Pellea ar fi împlinit astăzi 89 de ani | Recomandare de film la Cinemaraton

În vâltoarea știrilor despre Coronavirus, puțini își mai amintesc despre faptul că în urmă cu 89 de ani, la Băilești, în județul Dolj, se năștea Amza Pellea. Amza a devenit unul dintre cei mai iubiți actori români. A debutat la Teatrul Național din Craiova, în piesa lui Oscar Wilde Ce înseamnă să fii onest, în rolul lui Jack Worthing. La Băilești, avea să filmeze aproape toate scenetele cu Nea Mărin, care i-au adus faima.

A făcut zeci de roluri în teatru și cinematografie, a fost profesor la IATC (Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din București).

În cinematografie, a fost unul dintre marii preferați ai lui Sergiu Nicolaescu, care l-a distribuit în roluri principale din filmele Dacii (1967) și Mihai Viteazul (1970), precum și a rolurilor dramatice din Atunci i-am condamnat pe toți la moarte (1972) și Osânda (1976).

În această seară, de la 23:45, pe Cinemaraton, va fi difuzat filmul Osânda.

În această seară de la ora 23:45, Cinemaraton vă recomandă filmul "Osânda".

În această seară de la ora 23:45, Cinemaraton vă recomandă filmul "Osânda".Pentru rolul său in acest film, Amza Pellea a câștigat 2 premii importante:1976 – ACIN – Marele Premiu, Premiile pentru interpretare masculină1977 – Moscova – Premiul pentru interpretare masculinăVizionare plăcută!

Publicată de CINEMARATON pe Marţi, 7 aprilie 2020

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate