Image default
Suceava

Amenzi aplicate sucevenilor care nu respectă colectarea selectivă a deşeurilor

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, reamintește cetățenilor că responsabilitatea și datoria de a arunca corect deșeurile ne revine fiecăruia dintre noi şi spune că, încă de la amplasarea primelor containere de colectare selectivă, Primăria a desfășurat diverse campanii prin care s-a dorit conștientizarea și informarea cetățenilor cu privire la importanța modului de depozitare corectă a deșeurilor.

Ca soluție pentru combaterea acestor situații, Primăria municipiului Suceava a implementat la 29 de amplasamente un sistem de supraveghere video.
Cu ajutorul acestuia este posibilă identificarea, sancționarea și descurajarea încălcării legislației în vigoare, precum și încurajarea selectării deșeurilor prin depozitarea acestora în containerele dedicate.

De asemenea, ceea ce este foarte important, se poate acționa în timp real, fiind monitorizat 24 din 24 de ore de către Poliția Locală și Serviciul de Ecologizare.

Harşovschi a declarat că, dacă până acum s-a mers pe ideea de prevenție și au fost aplicate doar avertismente, de acum se aplică amenzi.

În doar 5 zile, au fost aplicate 11 amenzi, în valoare de 4.600 de lei.

Valoarea amenzilor poate ajunge până la 2.500 de lei.

„Îndemn, din nou, toți sucevenii să fie responsabili, să colecteze selectiv și să depoziteze corect deșeurile. Este un efort comun, administrație↔️cetățeni, prin care vom reuși să aducem o schimbare în bine atât pentru mediu, cât și pentru generațiile viitoare”, a precizat viceprimarul Lucian Harșovschi.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate