Image default
Iași

Alexandru Muraru: „Am solicitat intervenția socialiștilor europeni pentru a opri colaborarea dintre PSD și AUR”

Deputatul PNL Alexandru Muraru, reprezentat special al Guvernului pentur combaterea antisemitismului și xenofobiei, le-a cerut socialiștilor europeni să condamne public cooperarea politică dintre PSD și AUR.

Practic, prin această acțiune politică, formațiunea social-democrată s-ar întoarce în urmă cu 30 de ani, când colabora deschis cu formațiuni extremiste, antisemite, fasciste. În lumina acestor evenimente de pe scena politică și din Parlamentul României, unde în mod dubios se conturează o opoziție toxică, am transmis o scrisoare liderului Partidului Socialiștilor Europeni, Sergei Stanishev, Președintelui Grupului S&D din Parlamentul European, Iratxe García, precum și tuturor euro-deputaților membri S&D, aducându-le în atenție procesul de formare a unei înțelegeri între PSD și AUR, în forul suprem al democrației de la București”, transmite Muraru, într-un comunicat de presă.

Solicitatea deputatului liberal vine în contextul în care PSD a anunţat public că în 14 iunie va prezenta o moţiune de cenzură îndreptată împotriva coaliţiei guvernamentale, care va fi votată în a doua jumătate a lunii iunie, şi a început discuţiile cu Alianţa pentru Unirea Românilor pentru a obţine sprijinul membrilor săi.

„După ce vom finaliza textul moţiunii, îl vom trimite şi reprezentanţilor partidului AUR să-l vadă, să-l citească şi, eventual, să facă unele modificări”, a declarat liderul PSD Marcel Ciolacu.

În context, liberalul Alexandru Muraru subliniază că este pentru prima dată, de la aderarea României la Uniunea Europeană, când PSD ar pregăti şi vota o moţiune de cenzură alături de un „partid extremist, de factură neo-fascistă.”

„Alarmant este faptul că poate crea un precedent pentru cooperarea în viitor între PSD şi AUR, care nu numai că ar da partidului AUR mai multă putere prin asocierea cu cel mai mare partid politic din Parlament, dar ar şi îndepărta PSD de valorile europene. Dacă se va formaliza o cooperare politică între un membru PSE şi un partid neo-fascist, acest lucru ar putea duce la alte astfel de asociaţii în viitor, cu consecinţe de neimaginat pentru evoluţiile politice din UE şi pentru un climat de stabilitate şi toleranţă în Europa”, mai transmite Reprezentatul Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului şi Xenofobiei.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate