• Acasa
  • Slider Suceava
  • Alertă la aeroportul Iași, după ce un avion, în care se afla şi Gheorghe Flutur, a avut probleme la aterizare
Slider Suceava Suceava

Alertă la aeroportul Iași, după ce un avion, în care se afla şi Gheorghe Flutur, a avut probleme la aterizare

Alertă pe aeroportul din Iași, în această noapte, după ce un senzor al unei aeronave care venea de la Munchen a indicat că sunt probleme la roata din față a trenului de aterizare. Avionul avea la bord 112 pasageri. Ca să nu intre în panică, acestora li s-a spus că pe pistă se află o mașină.

Avionul aparținea companiei Blue Air, iar printre persoanele aflate la bordul avionului se număra şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

Pe pistă au fost trimise, ca măsură de precauție, 10 autospeciale de stingere, 8 echipaje de prim ajutor și autospeciala de intervenție în caz de accidente colective.

Piloţii au făcut o simulare de aterizare pentru a vedea dacă sunt probleme, trenul de aterizare a reacţionat la comenzi, iar pe urmă s-a făcut aterizarea în condiţii de siguranţă.

„Dacă ar fi fost probleme la roata din faţă, avionul se putea răsturna”, a precizat Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Internaţional Iaşi.

„Au spus că era ceva pe pistă. Nu ştiu mai mult de atât. Am primit o poveste şi trebuie să o lămurească. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Mi-a spus echipajul că era o maşină pe pistă, dar … nu ştiu. (…) Mi-a spus fiică-mea că avionul a făcut o buclă, iar când am ajuns la aeroport am întrebat de ce”, a povestit Flutur.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate