• Acasa
  • Iași
  • „Adoptă un arbore în cartierul tău”, program lansat la Iași. Fiecare arbore va primi un nume de la „părintele adoptiv”
Iași Slider Iasi

„Adoptă un arbore în cartierul tău”, program lansat la Iași. Fiecare arbore va primi un nume de la „părintele adoptiv”

Municipalitatea ieșeană demarează programul de eco-educație „Adoptă un arbore în cartierul tău”. Cei interesaţi trebuie să completeze un chestionar care poate fi accesat pe site-ul Primăriei Iași sau la adresa aceasta. 

Practic, prin completarea chestionarului, cetăţeanul se angajează să îngrijească arborele adoptat şi să raporteze autorităţilor locale orice problemă sesizată în creşterea lui. Fiecare arbore va primi un nume de la „părintele adoptiv”, iar copacul va apărea pe harta digitală a Iaşului cu numele dat de acesta. Harta este disponibilă la adresa aceasta. 

Deocamdată, cetățenii pot opta pentru zona / cartierul în care vor să adopte un arbore. „Părintele adoptiv” va intra într-o bază de date a Primăriei și a Servicii Publice SA, iar când va fi plantat un arbore în zona vizată, va fi întrebat dacă dorește să îl adopte. De asemenea, „părinții adoptivi” vor primi un „certificat de adopție”.

„Sperăm ca programul să aibă succes. Deja avem 30 de persoane care s-au înscris în program. Prin acest gest fiecare poate ajuta la protejarea și îmbunătățirea condițiilor naturale de mediu, la reducerea poluării mediului înconjurător și a surselor de poluare. Dacă vom reuși să asociem copiii noștri cu cât mai mulți arbori din oraș, sunt convins că dragostea pentru natură va crește!”, a spus primarul Mihai Chirica într-o conferință de presă.

Pentru afişarea arborilor pe harta interactivă, Primăria a încheiat un contract cu firma Schubert&Franzke, companie care va integra noul modul pentru suma de 3.500 lei, fără TVA. Situaţia arborilor va putea fi accesată pe harta digitală a Iașului.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate