• Acasa
  • Iași
  • Admitere UMF Iași: Detalii despre susținerea testului grilă
Iași Slider Iasi

Admitere UMF Iași: Detalii despre susținerea testului grilă

Anul acesta s-au înscris cu 10% mai mulți candidați (2380) la concursul de admitere la UMF Iași, comparativ cu anul trecut (2150), iar în 2018 au fost cu 6% mai mulți decât în 2017 (2022).

În total au fost validate 2380 de dosare.

La aproape toate specializările concurența este mai mare decât anul trecut, fapt care nu poate decât să ne bucure și îi asigur pe toți cei care au ales Universitatea noastră că nu vor regreta această opțiune. În continuare Medicina se află într-un trend ascendent, dar și la Asistență Medicală Generală, Nutriție și Dietetică, Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare și Bioinginerie Medicală concurența pe locurile bugetate este mai mare. La Farmacie ne confruntăm cu aceeași situație delicată, care se regăsește la toate UMF-urile din țară. Lipsa de interes pentru această specializare este un fenomen care nu ține de calitatea actului educațional și sper ca această situație să-și găsească rezolvarea, pentru că societatea are nevoie de farmaciști bine pregătiți. Le doresc succes tuturor candidaților!”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

Testul grilă

Susținerea testului grilă se va desfășura miercuri, 24 iulie 2019, între orele 10.00-13.00. Pentru completarea grilei, candidaţii vor folosi markerele negre pe care le vor primi în sală de la comisie.

Candidații care au ca disciplină de concurs Chimie organică, Fizică sau Matematică vor primi de la Comisia de admitere, la intrarea în sala de concurs, un minicalculator neprogramabil. Acesta va fi returnat comisiei la sfârșitul concursului, odată cu predarea tezei. Scanarea tezelor în fața candidaților și comunicarea punctajelor va avea loc după finalizarea testului grilă.

Repartiția pe săli a candidaților

• Specializarea Medicină
• Specializarea Asistență medicală generală
• Specializarea Nutriție și dietetică
• Specializarea Medicină dentară
• Specializarea Tehnică dentară
• Specializarea Farmacie
• Specializarea Bioinginerie medicală
• Specializarea Balneo-fiziokinetoterpie și recuperare

Cazare în timpul admiterii

Pentru perioada admiterii, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” din Iași pune la dispoziție 60 de locuri de cazare în căminele E5 și 1 Mai B. Tariful de cazare este de este de 50 lei de persoană pe zi.

Cererile de cazare se depun la Serviciul Facilități Studenți (str. Gheorghe Asachi nr.14, Cămin E5, parter) în perioada înscrierilor pentru concursul de admitere (15-19 iulie), în intervalul orar 9.00 – 15.00.

Alina BATCU

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate