Slider Suceava Suceava

Adăpostul de câini din Lunca Sucevei a fost reabilitat

„Din păcate, din ce în ce mai mulți câini sunt abandonați pe străzile orașului”, declară viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harşovschi.

El a precizat că, în perioada cuprinsă între anii 2016-2019, s-au strâns 4.735 de câini de pe străzile municipiului, iar de la începutul anului, în doar 45 de zile, s-au adunat deja 187.

Aceștia au fost duși la adăpostul de pe str. Energeticianului, adăpost reabilitat în totalitate, pentru ca, împreună cu asociația PRO ANIMALS TINA, să fie desfășurate în condiții optime și sigure activitățile ce țin de gestionarea lor.

Astfel, au fost reabilitate: 2 săli de operație; sala de consultații și tratament; biroul medicilor; sala de carantină; postul operator; sala de așteptare pentru adopție; 2 grupuri sanitare; vestiarele.

Anul acesta, este alocată în bugetul municipiului Suceava suma de 200.000 de lei pentru sterilizarea câinilor cu/și fără stăpân.

„Dacă vă doriți un animal de companie gata să vă ofere iubire necondiționată, vă încurajez să adoptați din adăpost, nu costă nimic, iar cățeii sunt vaccinaţi, microcipaţi şi cu carnet de sănătate. A le arunca o bucată de pâine nu ne face iubitori de animale, dimpotrivă!!!”, spune Harşovschi.

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate