Image default
Rădăuți Suceava

Acțiuni de vaccinare antirabică aeriană a vulpilor, la Rădăuţi

Primăria municipiului Rădăuți anunţă că, în perioada lunii iunie a acestui an, în funcție de condițiile meteorologice, vor începe acțiuni de vaccinare antirabică aeriană a vulpilor.

Campania constă în servicii de informare a populației și servicii de transport, depozitare și distribuție de momeli vaccinale antirabice pentru vulpi.

Pentru evitarea unor situații neplăcute, trebuie să ştiţi că, în cazul în care vaccinul (conținutul blisterului de plastic-aluminiu încorporat în momeala vaccinală) vine în contact cu ochii, gura, nasul, pielea lezionată a omului, trebuie contactat imediat medicul. În acest caz, procedurile medicale trebuie efectuate în conformitate cu reglementările în vigoare, care se referă la expunerea la virusul rabic.

Dacă mâinile sau altă parte descoperită a corpului vine în contact cu vaccinul, zona respectivă se va spăla abundent cu apă și săpun.

“Vaccinul nu este destinat imunizării animalelor domestice dar, în cazul consumului accidental, s-a constatat că vaccinul nu este dăunător pentru acestea (câini și pisici)”, a precizat Bianca Cepil, purtător de cuvânt al Primăriei Rădăuți.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Lasa comentariu

*Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate