Image default
Neamt

Acțiuni de monitorizare și estimare a populaţiilor speciilor de animale strict protejate

Agenţia pentru Protecţia Mediului Neamţ desfășoară acțiunile de monitorizare și estimare a populaţiilor speciilor de animale strict protejate – urs, râs și pisică sălbatică.

Acestea sunt realizate de gestionarii fondurilor cinegetice, separat sau împreună cu reprezentanţi ai Agenției și ai Gărzii de Mediu.

În aceste echipe mixte pot participa și reprezentanți ai institutelor de cercetare, universităților şi ONG-urilor cu implicare directă în domeniul biodiversității.

Datele vor fi centralizate de Agenția pentru Protecția Mediului Neamț, concomitent cu propunerile de plafon maxim de intervenţie, adică numărul exemplarelor care pot fi recoltate.

Gestionarii fondurilor cinegetice vor întocmi propunerile de plafon maxim de intervenție pentru urs, râs și pisică sălbatică bazându-se pe nivelul pagubelor înregistrate, situaţia efectivelor reale comparativ cu cele optime, tendinţa şi structura populaţiei animalelor supuse acțiunilor de monitorizare și estimare.

Acolo unde  fondurile cinegetice se suprapun ariilor naturale protejate, la acțiunile de colectare a datelor din teren pot participa și administratorii acestora.

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Lasa comentariu

*Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate