Image default
Suceava

Acţiune a poliţiştilor pentru prevenirea accidentelor rutiere cu implicarea vehiculelor de mare tonaj şi de transport persoane

Acţiune a poliţiştilor pentru prevenirea accidentelor rutiere cu implicarea vehiculelor de mare tonaj şi de transport persoane

În ultimele două săptămâni, pe raza județului s-au înregistrat mai multe evenimente rutiere cu implicarea vehiculelor da mare tonaj. Conducerea acestor vehicule necesită o responsabilitate sporită, consecințele implicării acestora în evenimente rutiere fiind din cele mai grave.

La data de 12 februarie 2020, în intervalul orar 09.00-13.00, respectiv 15.00-19.00, Serviciul Rutier – IPJ Suceava, a organizat şi desfăşurat acţiuni pentru reducerea victimizării prin accidente rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transporturilor rutiere publice de marfă și persoane, precum și pentru verificarea legalităţii transportului public de marfă și persoane.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 98 de sancțiui contravenționale în valoare de 67.695 de lei.

De asemenea, au fost reținute 7 permise de conducere (4 pentru viteză, 2 pentru depășiri neregulamentare, unul pentru neacordarea priorităţii auto) și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost retrase două seturi de plăcuțe de înmatriculare.

În cadrul acțiunii au fost verificate 101 autotrenuri de transport marfă și 68 de autobuze, autocare și vehicule pentru transport persoane.

___ ___ ___

Un bărbat de 45 ani, din municipiul Suceava, a condus autotrenul pe str. Centurii din Șcheia, efectuând activități de transport rutier de marfă și a utilizat alt card tahograf decât cel emis conducătorului auto. A fost sancționat contravențional conform OG 37/2007 cu amendă în valoare de 9.000 de lei.

Un bărbat de 38 ani, din Câmpulung Moldovenesc, a condus autobuzul efectuând transport rutier de persoane contracost, prin servicii regulate, fără a respecta orele înscrise în graficul de circulație aferent licenței de traseu. De asemenea nu a respectat obligația de a nu opri în alte locuri decât cele prevăzute în graficul de circulație. A fost sancționat contravențional conform HG 69/2012 cu amendă în valoare de 5.000 lei.

___ ___ ___

Poliţiştii solicită cetăţenilor să nu apeleze la variante de transport neautorizate, punându-şi viaţa în pericol. Apelarea la astfel de soluţii de compromis privind transportul rutier implică riscuri foarte mari. Există posibilitatea ca şoferii respectivi să nu posede permis de conducere sau să nu aibă abilităţile necesare transportatorilor rutieri autorizaţi, să fie sub influenţa alcoolului sau să aibă intenţii de natură infracţională. De asemenea, astfel de vehicule utilizate nu sunt autorizate şi verificate din punct de vedere tehnic pentru desfăşurarea de activităţi de transport public de persoane.

Poliţiştii solicită cetăţenilor să sesizeze de îndată astfel de practici neautorizate şi care dăunează în mod grav atât mediului legal de afaceri dar şi siguranţei rutiere.

Totodată, şi se atrage atenția șoferilor autovehiculelor de mare tonaj să respecte cu strictețe legislația rutieră și să adapteze în permanență viteza la condițiile de drum. În această perioadă, pe segmentele de drum acoperite cu zăpadă este obligatorie dotarea vehiculelor cu lanțuri antiderapante.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate