Image default
Iași Slider Iasi

Absolvenții UMF Iași vor depune Jurământul lui Hipocrate în cadrul unei ceremonii speciale

Cei 1669 de absolvenți ai Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași – Promoția 2020 vor putea rosti, în sfârșit, Jurământul lui Hipocrate, în cadrul unei ceremonii speciale.

Evenimentul se va desfășura, din cauza situației epidemiologice, pe parcursul a patru zile, în perioada 17-20 septembrie, în intervalul orar 10.00-14.00, pe Esplanada UMF Iași, după următorul program: pe 17 septembrie, pentru absolvenții de Medicină, pe 18 septembrie, pentru absolvenții facultăților de Medicină Dentară și Farmacie, pe 19 septembrie, pentru absolvenții specializărilor Asistență Medicală Generală, Nutriție și Dietetică, Balneofiziokinetoterapie și recuperare și Bioinginerie iar pe 20 septembrie pentru absolvenții de Medicină și Medicină Dentară de la liniile de predare în engleză și franceză.

Întreaga ceremonie va fi transmisă live.

În calitate de rector al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, sunt mândru de voi, absolvenții Universității. Sunt mândru nu doar pentru că ați ajuns la capătul unei grele dar și frumoase călătorii academice, ci și pentru că ați trecut, alături de noi, printr-un an universitar complicat și pentru că v-ați adaptat atât de bine provocărilor pe care situația epidemiologică le-a cerut.

Știu că nu v-a fost ușor, știu că v-a lipsit tradiționala ceremonie de absolvire, unul dintre cele mai importante și emoționante momente din viață, atât pentru voi, cât și pentru părinții voștri. Din cauza pandemiei, nu am putut să marcăm absolvirea studiilor de licență în luna iunie, dar nu cred că ar fi corect să fiți lipsiți complet de bucuria unei zile de care o să vă aduceți aminte toată viața. Ziua absolvirii, ziua în care veți depune Jurământul lui Hipocrate, ziua când veți putea spune, cu mândrie, că sunteți absolvenți ai Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, Promoția 2020.

Ne-am asigurat că Ceremonia de Absolvire se va desfășura în condiţii de siguranţă epidemiologică. Pentru a respecta numărul maxim de participanți admiși la o adunare, am hotărât ca aceasta să se întindă pe parcursul a patru zile, iar durata unei întâlniri să nu fie mai mare de 4 ore. Din păcate, nu va fi posibil să aveți familiile și prietenii alături, dar se vor putea bucura de reușita voastră vizionând, live, transmisia întregii ceremonii”, a transmis absolvenților prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

În fiecare zi, accesul absolvenților în areal se va face începând cu ora 9.00, prin patru porți, unde se va face triajul epidemiologic și vor primi măști. Toți absolvenții vor intra în zona de festivități până la ora 10.00 (chiar dacă sunt programate mai multe specializări în ziua respectivă) și nu vor ieși din areal până la final. Sunt organizate panouri foto, iar absolvenții vor putea face fotografii după ceremonie.

În cadrul ceremoniei vor ține scurte alocuțiuni rectorul, decanii facultăților și de promoție, șefii de an și de promoție, se va striga catalogul, iar finalul este rezervat depunerii de către absolvenți a Jurământului lui Hipocrate.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate