• Acasa
  • Neamt
  • A început Săptămîna Ariilor Protejate, la Parcul Natural Vînători Neamţ
Neamt Slider Neamt

A început Săptămîna Ariilor Protejate, la Parcul Natural Vînători Neamţ

La Parcul Natural Vînători Neamţ a început Săptămîna Ariilor Protejate, un eveniment naţional la care s-au alăturat circa 25 de organizaţii şi administratori de arii protejate din România.

Astfel, va fi lansata cea de-a şaptea ediţie a concursului Ana are mere …pentru zimbri!, adresat preşcolarilor, elevilor şi liceenilor, organizaţi la nivelul claselor.

Ca la fiecare început de an şcolar, copiii sînt îndemnaţi să contribuie la hrana legendarelor mamifere cu fructe, legume de sezon sau cereale. Drept răsplată, vor avea acces gratuit în Centrul de vizitare şi miniparcul de aventură. Campania va continua pînă la finalul lunii noiembrie, iar clasa care va dona cea mai mare cantitate de furaje va fi declarată cîştigătoare şi va fi recompensată cu un premiu constînd în rechizite.

O altă activitate este planificată pe 12 septembrie, la Centrul de vizitare al Parcului, unde sînt aşteptaţi elevi din cadrul Şcolii Gimnaziale Nicolae Grigorescu, din Agapia, pentru a participa la o activitate pe baza manualului pentru educaţie forestieră „Prin pădurile Neamţului“, aprofundînd lecţia Început de drum – seminţele forestiere.

Participanţii vor parcurge apoi traseul educaţional „Prin pădurea de foioase“, în scopul punerii în practică a celor învăţate.

Evenimentul se desfăşoară în 15 judeţe (Arad, Bihor, Braşov, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Dolj, Hunedoara, Giurgiu, Mehedinţi, Maramureş, Neamţ, Vrancea, Satu Mare, Suceava), activităţile avînd loc în parcuri naţionale, naturale, situri Natura 2000, geoparcuri, rezervaţii naturale şi zone de interes public“, a declarat Elena Curea, specialist în domeniul educaţiei ecologice în cadrul RNP Romsilva Administraţia Parcului Natural Vînători Neamţ.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate