• Acasa
  • Slider Suceava
  • A fost semnat contractul pentru realizarea proiectării tronsonului Siret – Pașcani din cadrul autostrăzii A7
Slider Suceava Suceava

A fost semnat contractul pentru realizarea proiectării tronsonului Siret – Pașcani din cadrul autostrăzii A7

Astăzi, la Siret, a fost semnat contractul pentru realizarea componentei de proiectare și realizarea caietelor de sarcini în vederea organizării licitației de lucrări pentru tronsonul Siret – Pașcani din cadrul autostrăzii A7.

Acesta este ultimul tronson pentru care se semnează contractul pentru elaborarea documentației tehnico – economice.

Autostrada A7 va începe din Vama Siret, care urmează să fie modernizată în perioada următoare printr-un un proiect european finanțat prin POIM 2014 – 2020.

Finanțarea lucrărilor pentru construcția autostrăzii A7 se va face din fondurile europene alocate în cadrul perioadei de programare 2021 – 2027.

Durata contractului este de 4 luni pentru realizarea Studiului de Fezabilitate, 6 luni pentru Proiectul Tehnic de Execuție şi 4 luni pentru servicii de asistență tehnică în pregătirea procedurilor de achiziție a contractului de lucrări și în obținerea finanțării europene.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat: „Astăzi s-a parafat contractul pentru 101 kilometri de autostradă pe teritoriul județului nostru, până la Pașcani. Acest lucru dă o altă perspectivă de dezvoltare a întregii zone, a Bucovinei, pornind de la Siret.Orice primar, orice om care dorește să se gândească ce îl așteaptă în viitor trebuie să fie mai optimist și să spere că această legătură între Suceava și capitala României, în următorii ani este posibilă pe un drum modern, să faci patru-cinci ore până la București. Realizarea acestei investiții înseamnă dezvoltare economică, înseamnă întoarcerea tinerilor care să lucreze acasă, înseamnă turism, înseamnă punerea în valoare a acestei minunate zone unde este Ierusalimul neamului românesc: Putna. După ce proiectanții se vor apuca de treabă, ne vor consulta asupra variantelor de traseu. Mă bucur că ați ales să aveți un punct întărit în Suceava. Considerați că îl aveți în mine și în primarii noștri acest punct întărit și ne vom implica foarte foarte tare în rezolvarea acestei probleme. Aceste investiții sunt niște lucruri curajoase pentru zona Moldovei, zona care din păcate în ultimii 30 de ani a fost ocolită de dezvoltarea infrastructurii mari. Mă bucur încă o dată de acest lucru și vă mulțumesc din suflet. Eu personal mă suflec și îmi iau cizme de cauciuc și vreau să fiu pus la treabă pe acest tronson de autostradă”.

Flutur a solicitat ca autostrada A 7 să fie introdus în programul de reziliență al UE, ceea ce înseamnă că trebuiesc respectate termene foarte stricte în finalizarea proiectului.

 

 

La semnarea contractului a fost prezentă şi Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastrucurii Rutiere (CNAIR), Mariana Ioniţă, care a declarat:

 

 

Au mai fost prezenţi primarul Sucevei, Ion Lungu, și primarul orașului Siret, Adrian Popoiu.

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate