Image default
Iași

A fost semnat contractul de finanțare pentru Spitalul Regional de Urgență Iași

Reprezentanții Ministerului Fondurilor Europene și Ministerului Sănătății au semnat miercuri, 12 iunie, contractul de finanțare pentru cele trei Spitale Clinice Regionale de Urgență din Iași, Craiova și Cluj.

Proiectul are o valoare totală de 78 milioane de lei. Experții Băncii Europene de Investiții, împreună cu personalul Ministerului Sănătății, vor asigura asistență tehnică pentru:
• elaborarea caietelor de sarcini pentru serviciile și lucrările necesare implementării proiectelor celor 3 spitale regionale;
• lansarea procedurilor de achiziție aferente și derularea lor;
• realizarea aplicațiilor de finanțare aferente acestor proiecte;
• dezvoltarea cadrului procedural pentru implementarea proiectelor care vizează cele 3 spitale;
• instruirea personalului echipei de implementare pentru buna gestionare a proiectelor.

Proiectul finanțat prin Programul Operațional Asistență Tehnică are ca perioadă de implementare 1 februarie 2019 – 31 decembrie 2023.

Pe 13 iulie, echipa de implementare a proiectului pentru Spitalul Regional de Urgență Iași, condusă de Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, va prezenta la Iași, studiul de fezabilitate al viitoarei unității medicale. Vor fi prezenți Martin Schriever, managerul de proiect desemnat de Banca Europeană de Investiții și Simon Barnes, director în cadrul BEI, precum și Mark Mawhinney, reprezentantul Platformei Europene de Consiliere în Materie de Investiții și consultanții tehnici ai proiectului.

Termenul pentru darea în folosință a unității medicale este anul 2023, până atunci, întregul corp medical care va lucra aici va participa la sesiuni speciale de pregătire atât în țară cât și în spitale de profil din Uniunea Europeană.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Lasa comentariu

*Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate