Slider Suceava Suceava

A fost inaugurat zborul pe ruta Suceava – Bruxelles

Primul avion al companiei „TUI fly” a aterizat pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava și a fost “botezat” pe pistă cu tunuri de apă.

Compania aeriană TUI fly, membră a grupului TUI Group – cel mai mare tour-operator din lume cu sediul la Hanovra (Germania), începe operarea zborurilor frecvente pe ruta Bruxelles-Zaventem (BRU) – Suceava (SCV).

Zborurile pe ruta Suceava – Belgia vor fi operate în zilele de luni și vineri.

În Romania, compania operează zboruri comerciale doar pe Aeroportul Internaţional „Ștefan cel Mare” Suceava.

La inaugurarea zborurilor de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” către capitala Belgiei, Bruxelles, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că „este o zi mare pentru Suceava”.

Flutur a spus că se bucură bucur foarte mult că a venit această companie şi a ţinut să mulțumească şi comunității de suceveni de la Bruxelles.

„Am fost acum câțiva ani la ei, în 2018, i-am rugat să se mobilizeze pentru a avea curse spre Bruxelles. Și vreau să îi mulțumesc primarului Miron de la Bosanci pentru că și el a luptat foarte mult pentru asta”, a spus Flutur.

În momentul de față sunt cinci companii care vor opera de pe Aeroportul Ștefan cel Mare, din care trei au anunțat anul acesta că vor veni la Suceava.

„În afară de Tarom și Wizz Air, care sunt mai vechi aici la Suceava, a venit Blue Air, Ryan Air și astăzi Tui Fly. Este un mare succes pentru Suceava. Sunt 14 destinații de pe acest aeroport, din care 13 sunt externe, în opt țări, Germania, Austria, Belgia, Italia, Marea Bruitanie, dar și Turcia, Grecia și Egipt. Din păcate pandemia ne-a creat probleme. Avem doar 14.000 de pasageri în primul trimestru. În 2019 aveam 77.000 de pasageri în primul trimestru. Sper ca relaxarea să ne aducă din nou pasageri, iar de luni Belgia relaxează măsurile de pandemie și cu ocazia asta sunt convins că vor fi cursele pline. Un câștig și dorința mea este să facem acțiuni de promovare a Bucovinei și din punct de vedere turistic și economic la Bruxelles”, a spus Flutur.

El a adăugat că se poartă tratative avansate și pentru alte destinații, respectiv Dublin, Munchen, Madrid și Tel Aviv.

„Deocamdată grăbim punerea în funcțiune a noului terminal, ca să putem răspunde așteptărilor pasagerilor care vor să vină și să plece de pe Aeroportul Ștefan cel Mare din Suceava”, a încheiat Gheorghe Flutur.

Declarația lui Gheorghe Flutur la inaugurarea zborului Suceava – Bruxelles:

 

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate