Image default
Suceava

885 de persoane s-au vaccinat, joi, împotriva Covid-19, în centrele de vaccinare din județul Suceava

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a comunicat că, în cursul zilei de joi, 18 februarie, s-a vaccinat în județul Suceava împotriva Sars-Cov2 un număr de 885 de persoane (39 doza I cu vaccin Moderna, 81 doza I cu vaccin AstraZeneca si 765 doza aII-a cu vaccin Pfizer BioNtech).

Distribuția pe centre de vaccinare a fost următoarea:

– Spitalul Județean Suceava – 29 doza I + 305 doza II
– Spitalul Municipal Fălticeni – 108 doza II
– Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc – 66 doza II
– Spitalul Municipal Rădăuți – 10 doza I + 118 doza II
– Spitalul Orășenesc Gura Humorului – 126 doza II
– Spitalul Orășenesc Siret – 42 doza II
– Sala de sport Liceul „Ştefan cel Mare” Suceava – 50 doza I AstraZeneca
– Sala sport Şcoala Gen. „Miron Costin” Suceava – 10 doza I AstraZeneca
– Sala sport „Dragoș Vodă” Câmpulung – 11 doza I AstraZeneca
– Cămin cultural „Al. Arșinel” Dolhasca – 10 doza I AstraZeneca

Până în momentul de față, în total, în județul Suceava s-au vaccinat împotriva Sars-Cov2 23.671 de persoane cu doza I şi 14.698 de persoane cu doza a II-a.

Pentru data de 19 februarie, pe raza judetului Suceava sunt programate 1.047 de persoane în vederea vaccinarii împotriva Sars-Cov2 (dintre care 774 pentru rapel cu Pfizer BioNtech, 155 pentru AstraZeneca şi 118 pentru Moderna).

Cu AstraZeneca se pot vaccina acum angajații din domeniul pompelor funebre, personalul din cadrul direcțiilor generale de asistență socială și protecția copilului/serviciul public de asistență socială care își desfășoară activitatea în relație directă cu beneficiarii, asistenții maternali, asistenții personali și asistenții personali profesioniști, precum și personalul din administrația publică locală, lucrătorii din agricultură și din industria alimentară de alimente esențiale (panificație, lactate, carne, fructe și legume).

De asemenea, sunt eligibili sportivii componenți ai loturilor naționale sau ai loturilor olimpice, sportivii calificați individual la jocurile olimpice și staful tehnic care participă la pregătirea acestor sportivi.
Alte categorii cuprinse în etapa a doua: personal-cheie din instituţiile statului, Parlament, Curtea Constituțională, Administrația Prezidenţială, Guvern, Consiliul Economic și Social, Avocatul Poporului, Consiliul Legislativ, Banca Națională a României, ministere şi instituţii subordonate acestora, personalul în activitate din cadrul instituțiilor din sistemul național de apărare națională, ordine publică, securitate națională şi al autorităţii judecătoreşti, executorii judecătorești, interpreții și traducătorii autorizați de Ministerul Justiției, avocații înscriși în tabloul avocaților

În această etapă sunt eligibili și angajații Curții de Conturi a României și ai camerelor de conturi judeţene, personalul din cadrul aparatului central și local al Consiliului Concurenței, personalul sanitar veterinar care lucrează în cabinete medicale veterinare, casierii și ceilalți lucrători din magazinele de retail alimentar.

Se mai pot vaccina salariații de la uzine de apă, epurare, transport și distribuție apă; centrale electrice, producție, transport și distribuție curent electric, gaze, combustibili lichizi și solizi, medicamente și materiale sanitare; transport de persoane și mărfuri; noduri feroviare, aeroporturi civile și militare, porturi esențiale; comunicații (serviciul de telecomunicații speciale, radio și televiziune naționale); personalul din unitățile de învățământ și creșe; personalul poștal și din servicii de curierat, cultelor religioase, personalul din mass-media care desfășoară activități cu risc crescut de expunere la infecția cu SARS-CoV-2 și personalul din domeniul salubrității și deșeurilor.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate