Image default
Botosani

8 pescari comerciali amendați de Garda de Mediu

În ultima perioadă, Garda de Mediu a verificat 8 pescari comerciali și au aplicat 8 sancțiuni principale.
Autoritățile anunță că pescarii au liber la pescuitul recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale pe baza unui permis nominal emis de către administratorul resurselor acvatice vii şi eliberat de acesta sau de asociaţiile de pescari sportiv, în apele din zona colinară şi de şes cu maximum 4 undiţe sau 4 lansete cu câte două cârlige fiecare, iar un pescar sportiv poate reţine din captură maximum 5 kg de peşte/zi sau un singur peşte, dacă greutatea lui depăşeşte 5 kg.
Este liber și la pescuitul comercial pe baza autorizației de pescuit, a licenței de pescuit și al autorizației de mediu pentru recoltare, capturare şi/sau de achiziţie şi comercializare pe piaţa internă a animalelor din fauna sălbatică acvatică.
Desfăşurarea de activităţi de recoltare, capturare şi/sau de achiziţie şi comercializare pe piaţa internă a plantelor şi animalelor din flora şi fauna sălbatică, terestră şi acvatică, sau a unor părţi ori produse ale acestora, în stare vie, proaspătă ori semiprelucrată, de persoane fizice sau juridice neautorizate de autorităţile publice teritoriale pentru protecţia mediului constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei, pentru persoane fizice, şi de la 30.000 lei la 60.000 lei, pentru persoane juridice.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate