Botosani Slider Botosani

5 persoane reținute pentru furt de cablu

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale  au pus astăzi în executare 11 mandate de percheziție domiciliară, două pe raza județului Botoșani și 11 pe raza județului Suceava la locuințele unor persoane bănuite de comiterea mai multor fapte de furt calificat.

Cu ocazia perchezițiilor la locațiile vizate au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe mijloace materiale de probă constând în autovehicule folosite la comiterea faptelor, scule de tăiat cabluri, scări telescopice, resturi de cablu, dispozitive pentru îndepărtat izolația.

De asemenea, 6 persoane bănuite de comiterea faptelor au fost conduse la sediul poliție în baza unor mandate de aducere, iar ulterior față de cinci dintre acestea a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că în perioada ianuarie –decembrie 2020, aceștia ar fi sustras peste 7.000 de metri de cablu de telecomunicații din localități de pe raza județului Botoșani, crând un prejudiciu de peste 276.000 lei pesoanei vătămate.

Cei cinci bărbați bănuiți de comiterea faptelor au vârstele cuprinse între 33 și 49 de ani și sunt din județul Suceava.

Aceștia au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani, cercetările fiind continuate în  vederea administrării și completării în totalitate a probatoriului, urmând ca la finalizarea acestora, să se  propună soluție procedurală.

In documentarea activității infracționale s-a colaborat cu I.P.J.Neamț, I.P.J.Suceava și am beneficiat de sprijinul Serviciului de Operațiuni Speciale Botoșani, Brigada de Operațiuni Speciale Suceava și  Serviciul Criminalistic din cadrul I.P.J.Botoșani.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate