Image default
Suceava

4,5 milioane de euro pentru restaurarea Bisericii „Sf. Ilie” din Şcheia

Președintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat astăzi la demararea lucrărilor la Biserica „Sf. Ilie” din satul Sfântu Ilie, comuna Şcheia.

Biserica, un monument de o importanță deosebită, este ctitorie a lui Ștefan cel Mare, datată din anul 1488.

Investiţia, în valoare de 4,5 milioane de euro, are în vedere restaurarea, consolidarea, protecția și conservarea Ansamblului Bisericii „Sf. Ilie”, compus din biserică, clopotniță și zid de incintă.

„Sunt foarte bucuros că în timpul mandatului meu de președinte al Consiliului Judeţean Suceava, precum și în mandatul de președinte al Consiliului de Dezvoltare al Regiunii Nord – Est, au început lucrările de refacere a unor obiective de importanță deosebită pentru turismul din județul Suceava, mănăstirile Probota, Dragomirna și Bogdana, biserica de lemn din Adâncata, Cazinoul din Vatra Dornei și Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc. O parte din aceste lucrării s-au finalizat deja.

Am felicitat Primăria Șcheia pentru acest proiect și le-am solicitat să aibă în vedere montarea de indicatoare, promovarea bisericii și atragerea turiștilor, existând posibilitatea includerii acestui important obiectiv turistic într-un circuit deschis, cu intrare la giratoriul de pe DN 2/E 85 din cartierul sucevean Obcini, urmând ca ieșirea să fie în DN 17″, a declarat Flutur.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate