• Acasa
  • Botosani
  • 40 de angajați din Prefectură primesc spor consistent pentru combaterea pandemiei
Botosani Slider Botosani

40 de angajați din Prefectură primesc spor consistent pentru combaterea pandemiei

Toţi salariaţii Instituţiei Prefectului din judeţul Botoşani, cu excepţia prefectului şi subprefecţilor, beneficiază de un spor suplimentar pentru implicarea în activităţi de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Prefectul Dan Nechifor a declarat, ieri, că cei 40 de angajați primesc un spor de 30% din salariu, sumă acordată în baza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 131/2020.

Aceasta prevede că „personalul din instituţiile prefectului care va beneficia de acordarea sporului se stabileşte prin ordin al prefectului la propunerea motivată a şefului nemijlocit, din care să rezulte activitatea şi modul de implicare în prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi care au presupus un risc suplimentar şi/sau un volum mai mare de muncă” (art.5 , (3) ).

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a justificat că „angajații prefecturii au fost în prima linie în cele două tururi de alegeri, dar și în toate celelalte activităţi de combatere a pandemiei, iar 25% dintre ei au trecut prin boală”.

Sporul se acordă pe întreaga perioadă a stării de alertă.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate