Image default
Rădăuți Suceava

4 puncte de lucru pentru autorecenzare asistată în Rădăuţi, în cadrul recensământului populaţiei şi locuinţelor

În perioada 14 martie – 15 mai 2022, se desfășoară autorecenzarea, prima etapă de colectare a datelor de la populație pentru Recensământul Populației și Locuințelor (RPL2021) care presupune, în premieră pentru România, două aspecte distincte: autorecenzarea online şi autorecenzarea online asistată (ARA), pentru îndrumarea persoanelor cu abilități digitale mai reduse.

Fiecare persoană, indiferent de cetățenie, cu reședința obișnuită în România (care trăiește pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puțin 12 luni) se poate autorecenza în 2 pași:
– pasul unu: persoana accesează PLATFORMA DE AUTORECENZARE și completează formularul de preînregistrare pentru ea însăși și pentru membrii gospodăriei din care face parte;
– pasul doi: persoana care a făcut pre-înregistrarea și membrii gospodăriei sale (pe care i-a trecut în formularul de pre-înregistrare) vor primi un link la adresa/adresele de email indicate, fiecare link conducând la chestionarul individual de recensământ; la finalul chestionarului, după completare, se apasă butonul „Finalizare” și chestionarul completat este transmis în baza de date a recensământului.

Toate persoanele care se autorecenzează trebuie să completeze chestionarul în funcție de situația avută la momentul de referință al recensământului care este ora „00:00” din ziua de 1 decembrie 2021.

Autorecenzarea este disponibilă populației, în perioada 14 martie-15 mai 2022 și se poate realiza de pe orice dispozitiv electronic (telefoane inteligente, tablete, laptopuri, desktopuri etc.)

Autorecenzarea online asistată se poate face în spațiile special amenajate de Primăria Rădăuți fie pe tabletele recenzorilor ARA, fie de pe propriile dispozitive electronice, cu sprijinul unui recenzor. RPL2021 este primul din România organizat integral în format digital, cu respectarea precauțiilor sanitare impuse de pandemia de COVID-19. Întregul proces al colectării datelor se va desfășura cu asigurarea confidențialității și protecției totale a informațiilor. România se află la al treisprezecelea recensământ din istorie și al patrulea după Revoluția din 1989. Institutul Național de Statistică (sediul central și direcțiile teritoriale de statistică) mulțumesc în mod deosebit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) și primăriilor pentru suportul tehnic, logistic și informațional oferit. Pentru informații detaliate privind desfășurarea RPL2021 vă rugăm să consultați www.recensamantromania.ro (site pe care se găsește PLATFORMA DE AUTORECENZARE).

Persoanele salariate care se autorecenzează prin intermediul internetului prin una din cele doua metode, autorecenzarea online sau autorecenzarea online asistată (ARA), au dreptul la o zi liberă, plătită, în scopul încurajării utilizării cu predilecţie a acestei metode. Dovada autorecenzării on – line se realizează prin prezentarea codului de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării.

Primarul Rădăuţiului, Bogdan Andrei LOGHIN, a informat că în localiate sunt amenajate 4 puncte de lucru pentru autorecenzare asistată:

PUNCTE LUCRU AUTORECENZARE ASISTATA MUNICIPIUL RADAUTI , JUDETUL SUCEAVA
– Galeriile de Artă, Str. Piaţa Unirii nr. 67, orele 8.00-15.00 şi orele 15.00-22.00
– Direcţia de Asistenţă Socială, Str. Volovăţului nr.47, orele 8,00-15,00 şi orele 15,00-22,00
– Şcoala Gimnazială „Gheorghe Popadiuc”, Str. Dobrogeanu Gherea nr.12, orele 8.00-15.00 şi orele 15.00-22.00
Colegiul ”Andronic Motrescu”, Str. Putnei nr.236, orele 8.00-15.00 şi orele 15.00-22.00.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate