Image default
Neamt

2 noi autospeciale de mare capacitate, în dotarea ISU Neamț

2 noi autospeciale de mare capacitate, destinate stingerii incendiilor de pădure, au ajuns în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

Incendiile la fondul forestier sunt caracterizate de propagarea rapidă a flăcărilor și accesul dificil, pentru astfel de intervenții fiind nevoie de mulţi pompieri și echipamente.

Anul trecut, pompierii nemțeni au intervenit pentru stingerea a 5 incendii produse la fondul forestier și la 360 de incendii produse la vegetaţia uscată.

Una dintre autospeciale rămâne în dotarea Detașamentului ISU Piatra-Neamț și cealaltă la Garda II de Intervenție Poiana Teiului.

Acest model de autospecială are, pe lângă dotările speciale, capacitatea de acces off-road pe relief denivelat, tracțiune integrală, capacitate de a transporta 3 mii litri apă, iar alimentarea se poate face şi din surse fără presiune – lacuri, acumulări de apă sau râuri.

Este dotată și cu un tun de refulare, care permite stingerea incendiilor de la distanță, fără a expune personalul sau tehnica de intervenție.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate