Image default
Iași

130 de ani de la înălțarea către nesfârșit a marelui poet, Mihai Eminescu. Lansarea Imnului tineretului eminescian la Botoșani și la Palatul Culturii din Iași!

Asociația Județeană a Profesorilor de Limba și Literatura Română va premia, sâmbătă, câștigătorii concursurilor de creație literară, creație plastică și de interpretare a poeziei eminesciene.

Festivalul de Poezie şi Proză „Mihai Eminescu” a ajuns, în acest an, la ediția a VIII-a.

Distincțiile vor fi acordate în cadrul unui spectacol- concurs “Omagiu lui Mihai Eminescu” care va avea loc pe 15 iunie, începând cu ora 10, la Botoșani Shopping Center.  

Membrii Asociației Județene a Profesorilor de Limba și Literatura Română, Botoșani vor prezenta, de asemenea, revista „ ABC-ul criticii literare”, conținând articole realizate de elevi și profesori din țară.

În cadrul spectacolul, un moment deosebit va fi susținut de cantautorul Adrian Sărmășan, invitat la Botoșani pentru lansarea Imnului tineretului eminescian și a ultimului său album, Dimineți în doi.

Un spectacol omagial asemănător va avea loc la Palatul Culturii din Iași.

Acesta se va desfășura începând cu ora 15, cu participarea poetei și actriței din București, Claudia Motea și a partenerilor de proiect din județele Iași și Vaslui.

Premianții vor fi recompensați cu diplome și cărți.

Organizatorii oferă Trofeul „ Poesis Litera” pentru creație literară și pentru interpretare de poezie eminesciană.

În plus, anul acesta Editura LIBRIS și Asociația Libris Cultural din Brașov invită laureații concursului la „Festivalul de Carte și Muzică LIBRIS”.

Manifestarea va avea loc în Piața Sfatului din Brașov, în perioada 25- 28 iulie 2019.

Laureații edițiilor precedente vor înregistra, pe 15 iunie, la Botoșani, conținutul unuii unui CD, producție Libris.

Regulamentul de organizare şi desfăşurare a Festivalului – Concurs de Poezie și Proză „ Mihai Eminescu”, Ediţia a VIII-a, 2019

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Lasa comentariu

*Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate