Image default
EXCLUSIV

1 DECEMBRIE, ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNILOR

  „Patriotismul nu este numai iubirea pământului în care te-ai născut ci, mai ales, iubirea trecutului, fără de care nu există iubire de țară.”

                                                         Mihai  Eminescu

  Cât adevăr există în aceste cuvinte, rostite acum mai bine de 100 de ani, de către marele nostru poet Mihai Eminescu.

   Ne rămân întrebări la care, mie, îmi este greu, dacă nu, imposibil să răspund și dacă stau bine și mă gândesc, câte o dată îmi este jenă și rușine de acest lucru.

   Ce facem noi, cei de astăzi, pentru a cinsti memoria înaintașilor noștri, ai celor care au luptat pentru România?

   Ce am făcut noi, românii de astăzi pentru a fi demni de cei care și-au dat viața pentru apărarea pământului în care trăim?

   Îmi este teamă că nu am reușit acest lucru, dar mai tare  îmi este teamă că niciodată nu o să reușim să ne ridicăm la înălțimea înaintașilor noștri, ai celor care au făurit România Mare, ai celor care au luptat în cele două războaie mondiale, pentru a salva națiunea română.

    Marele Petre Țuțea spunea că, românii se împart în două categorii: „…buni români și adevărați români. Buni români suntem toți, dar adevărați români au fost doar doi…”

    Din păcate, în ziua de astăzi, aceste frumoase cuvinte pe care ni le-a lăsat marele filozof, nu mai sunt de actualitate și nu își mai regăsesc adevărata valoare istorică.

    S-a reușit ca în acești 30 de ani de la „Revoluția” din decembrie 1989, să se distrugă tot sau cam tot ce ne-au lăsat înaintașii noștri: educație, cultură,  economie și industrie.

   Românul s-a transformat radical, este mai obraznic, cu nasul pe sus și (curios !?!) crede că le știe pe toate.

   Din păcate, exemplul îl dau chiar cei care conduc destinele acestei țări, politicieni amatori, politruci cu titluri academice cumpărate la nu știu care universitate din Săpânța sau Bragadiru și o mână de foști activiști ai Partidului Comunist Român și ai Uniunii Tineretului Comunist din România.

     Pe acești noi „aristocrați” de carton, care ne-au făcut și ne fac de rușine, ar trebui să îi judecăm și să îi punem să plătească pentru tot răul făcut acestei țări. Ei sunt cei care au dat semnalul verde la distrugerea României, nu eu sau dumneavoastră.

     Ei sunt cei care s-au transformat în moșieri, latifundiari și milionari ai noii Românii.

     Este trist dar adevărat. Este trist și dureros. Nu suntem și nu putem fi demni de România pe care ne-au lăsat-o stră-străbunicii noștri.

     Să ne aducem aminte de ce spunea Alexandru Ioan Cuza: ”Români! Unirea este îndeplinită. Naționalitatea Română este întemeiată… Alesul vostru vă dă astăzi o singură Românie. Vă iubiți Patria, veți ști a o întări. Să trăiască România !”

     La Mulți Ani, Țară! 

    La Mulți Ani, români!

    Să auzim numai de bine!

                                                                Cornel Bumbu

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate