Image default
Botosani

​A​lertă de pestă porcină la marginea municipiului Botoșani!

Autoritățile au depistat, vineri, un nou focar​ ​în cartierul Tulbureni​.​ Reprezentanţii AJVPS au identificat două scroafe şi şapte purcei morţi într-un covru.

Direcția Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor a prelevat probe după care porcii au fost îngropaţi, cu aprobarea reprezentanţilor de la APM. În aceeaşi zi a fost primit şi rezultatul analizelor de la Suceava, care au confirmat faptul că animalele aveau pestă porcină africană. Rezultatul a fost confirmat şi de reprezentanţii INSA.

Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor s-a întrunit astăzi și a decis măsurile care se impun în astfel de situații. Zona infectată este de 8 kilometri, însă sunt afectate ​6 Unități Administrativ Teritoriale cu 21 de localități, pe o rază de 13 km, care or fi supravegheate. Este vorba despre comuna Cristeşti cu satele Costeşti şi Schit Orăşeni, comuna Răchiţi cu satele Răchiţi şi Cişmea, comuna Băluşeni cu satele Băluşeni, Buzeni, Coşuleni şi Zăiceşti comuna Curteşti cu satele Orăşeni Vale, Orăşeni Deal, Băiceni, Balta Arsă, Mănăstirea Doamnei, Hudum, municipiul Botoşani cu localităţile Botoşani şi Tulbureni, comuna Stăuceni cu localităţile Stăuceni, Tocileni, SIliştea şi Victoria.

Timp de şapte zile, în care se face recensământul, oamenii nu au voie să-şi sacrifice porcii. Ulterior, acest lucru va fi posibil sub supravegherea strictă a medicului veterinar însă doar pentru consum propriu, nu pentru comercializare. Comercializarea animalelor după  recensământ se poate face conform legii, cu emiterea de documente, în interiorul zonei.

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate